На “Играма без граница” малишани уз добру забаву ојачали спортски дух

Александар Стојановић
На “Играма без граница” малишани уз добру забаву ојачали спортски дух

Бањалука - Спортско-забавна манифестација “Игре без граница” окупила је више од 300 малишана различитог узраста, који су недјељно поподне искористили да покажу тимски и спортски дух кроз занимљиве игрице и такмичења.

Уз грају, смијех, добру забаву и подршку родитеља, малишани су обиљежили јучерашњи дан у Спортској дворани “Обилићево”, чиме је, како истичу организатори, циљ манифестације остварен. Концепт такмичења је да учесници буду распоређени по старосним категоријама у више екипа, те да кроз игрице и такмичења његују и јачају тимски и спортски дух. Дисциплине у којима су се такмичили су, између осталог, биле скакање у врећама, забавни пикадо, бацање обруча, трчање у балону, музичке игре, те штафетне игре.

Организаторка и директорица “Концепт медија агенције” Наташа Шкрбић казала је да је ова спортска манифестација организована да би се дјечја игра и осмијеси вратили у град.

- Жељели смо дјеци пружити бесплатну забаву како би уживала у бројним игрицама. Циљ нам је да овај догађај буде промотор здравља и физичке активности код дјеце - рекла је Шкрбићева.

Додала је да је битно да се дјеца у овом хладним данима одвоје од телефона и куће, те да им буде омогућен простор за дружење. Заинтересованост је била већа од очекиване, па због тога нису сви пријављени могли да учествују у првим “Играма без граница”.

- За догађај је пријављено 400 малишана. Било је више пријава него слободних мјеста - истакла је  Шкрбићева.

Сљедеће године организатори због тога намјеравају да “Игре без граница” организују у Спортској дворани “Борик”. Приоритет овог догађаја је да се укаже на значај бављења спортом и његов утицај на здравље малишана.

- Здравље дјеце треба да буде приоритет, а битан аспект здравља је физичка активност. “Игре без граница” су намијењене за сву дјецу - закључила је Шкрбићева.

Осмијеси и радост дјеце су најбољи доказ да је манифестација успјела. Ученица другог разреда Милица Никић рекла је да би вољела више оваквих догађаја.

- Драго ми је да сам се забавила са другарима. Вољела бих да се чешће овако дружимо - додала је насмијана Милица.

Њене утиске дијеле и родитељи којима је ово била одлична прилика да њихова дјеца недјељни дан проведу на квалитетан начин.

- Овај догађај је фантастичан и вољела бих да буде чешће јер нама родитељима ово много значи. Због посла најчешће немамо времена да осмислимо квалитетан садржај за наше малишане, а ово је одлична прилика за такво нешто - рекла је Мирјана Станић, која је дошла да подржи сина.

Адријана Басара из градског Удружења породица са четворо и више дјеце рекла је да су ове игре изванредна прилика да се дјеца из овог удружења друже са другарима и да на весео начин проведу недјељу.

Подршка града

Значај ове манифестације препознали су и у Градској управи те су “Игре без граница” прогласили догађајем од јавног интереса.

- Бањалуци је потребно више оваквих догађаја, који ће промовисати забаву, спорт и рекреацију. Манифестације као што су “Игре без граница” позитивно доприносе нашој идеји да се што већи број дјеце бави спортом - рекао је начелник Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину Драган Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана