Mladost poštuje prošlost i ne zaboravlja stradale za slobodu

Srna
Mladost poštuje prošlost i ne zaboravlja stradale za slobodu

Banjaluka - Najbolji predstavnici četiri banjalučke osnovne škole danas su, povodom Dana Republike, u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, izveli program za djecu o stradanju i nadi srpskog naroda kroz istoriju, čija je poruka da mladost Srpske poštuje prošlost i ne zaboravlja stradale za slobodu Republike.

Učenici iz škola “Ivo Andrić”, “Branko Radičević”, “Dositej Obradović” i “Sveti Sava” u programu su pomenuli stradanje srpskog naroda u Velikom ratu, kao i slavnu pobjedu, te nadu koja je uvijek postojala kod Srba kada su prolazili golgotu.

“Današnja mladost Republike Srpske svečanim programom poručuje da pamti i poštuje prošlost, ne zaboravlja sve koji su stradali za slobodu Republike Srpske. Naša poruka je da je Srpska ponosna i vječna i da je nikome ne damo”, rekla je novinarima Ljubinka Dragojević, član Odbora za organizovanje manifestacija povodom obilježavanja Dana Republike iz Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sporta grada Banjaluka.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da su djeca koja učestvuju u obilježavanju Dana Republike budućnost na koju Srpska računa.

“Ova djeca računaju na nas, na sve koji smo na svoj način doprinijeli, radom u kulturi, stvaranju i očuvanju Republike. Ponosna sam što Dječije pozorište učestvuje u obilježavanju Dana Republike”, naglasila je Labovićeva.

Republika Srpska danas slavi 27. rođendan.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

U Banjaluci se danas održava niz manifestacija kojim prisustvuju zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je danas u Palati Republike, povodom 9. januara - Dana Republike, zaslužne institucije i pojedince, među kojim i premijera Srbije Anu Brnabić kojoj je uručen Orden Republike Srpske na lenti.

Centralnoj proslavi Dana Republike, osim Cvijanovićeva, prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i premijer Srbije Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana