Млади љекари узданица здравства

Дејана Братић
Млади љекари узданица здравства

Бањалука - Да се труд, рад и посвећеност увијек исплате, доказ је најбољи дипломац бањалучког Медицинског факултета Младен Ђурић који је захваљујући успјеху током студија добио посао у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Ђурић, који ће свој професионални ангажман започети на Клиници за кардиологију највеће здравствене установе у Српској, истиче да је поносан што је постао дио тима УКЦ-а, те да је захвалан људима који су препознали и наградили његов труд.

- Веома сам захвалан генералном директору УКЦ РС Влади Ђајићу који ми је пружио прилику да знање стечено током студија примијеним и унаприједим у мојој земљи - истакао је Ђурић, који сматра да УКЦ има најбоље услове за даљи напредак и усавршавање. Каже да је, чим се уписао у Медицинску школу у Бањалуци, зацртао јасан циљ да постане љекар. Током студија љубав према медицини постала је још јача, што га је додатно мотивисало да вриједно ради па је студиј медицине завршио са просјечном оцјеном 9,83.

Младенов рад наградио је и Медицински факултет у Бањалуци који му је обезбиједио бесплатне докторске студије.

- Захваљујем декану Медицинског факултета Ранку Шкрбићу што ми је омогућио да бесплатно наставим школовање. Изабрао сам кардиологију јер сам као студент прве и друге године највише волио да учим о кардиоваскуларном систему. Један период сам провео и на пракси у иностранству на одјељењу кардиологије - казао је Ђурић.

Владо Ђајић је рекао да је запошљавањем најбољег дипломца Медицинског факултета УКЦ показао спремност да задржи млади кадар у Српској. Он је истакао да УКЦ, као највећа и најреферентнија здравствена установа у Српској и научно-наставна база за будуће љекаре и медицинско особље, има интерес и обавезу да им обезбиједи услове за рад, професионални развој и усавршавање.

- Улагање у младе стручне здравствене раднике представља дио дугорочног опредјељења руководства УКЦ-а, као и стварање повољног амбијента за професионални развој и живот младих у Републици Српској - истакао је Ђајић.

Према његовим ријечима, у посљедњих годину и по, од када је он на челу УКЦ-а, ниједан љекар из ове здравствене установе није отишао да ради у иностранство, а примљено је четрдесетак младих љекара.

- Сматрамо да је потребно обнављати кадар, јер није лако створити доброг љекара. Потребно је пет година специјализације и неколико година искуства да би могли самостално да раде - рекао је Ђајић.

Шкрбић

Ранко Шкрбић је рекао да Медицински факултет из генерације у генерацију има све више изврсних студената, што значи да су млади схватили да се исплати бити најбољи.

- Ђурић је један од најбољих студената, био је стипендиста Фонда “Др Милан Јелић” и заслужује да добије највиша признања. Факултет га части бесплатним докторским студијима, које је већ уписао као један од најмлађих студената докторских студија на нашем факултету - додао је Шкрбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана