Мирко Шаровић, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три: Српска се брани радом, а не галамом

Дарко Момић
Мирко Шаровић, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три: Српска се брани радом, а не галамом

Ми бирачима нудимо реалан програм без авантуризма, ризика и кокетирања са сумњивим политикама. Нудимо промјену система, паметан и сигуран развој и будућност за нашу дјецу, казао је носилац листе СДС-а за Парламент БиХ у изборној јединици три Мирко Шаровић.

- Очекујем побједу наших кандидата за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ Вукоте Говедарице и Младена Иванића. Што се тиче Српске демократске странке, очекујем резултат који ће јој гарантовати кредибилно учешће у власти у Републици Српској и на нивоу БиХ и омогућити рад у пуном капацитету, без ситнополитичких подметања - каже Шаровић у интервјуу за “Глас Српске”.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за неког другог?

ШАРОВИЋ: Зато што сам као министар спољне трговине и економских односа БиХ показао да се Српска брани радом, а не галамом. Показао сам како се води одговорна и кредибилна политика и праве реални помаци. Направио сам ствари које су прије четири године изгледале немогуће, отворио сам најважнија свјетска тржишта и омогућио привредницима да раде, јачају и отварају нова радна мјеста. Створио сам нове стратешке позиције за развој у свим областима свог ресора и у свијету смо први пут респектовани као озбиљан партнер и преговарач.

ГЛАС: Шта је у основи вашег политичког и економског програма и шта је окосница кампање?

ШАРОВИЋ: Од првог дана ћемо радити на демонтирању партијске државе и државе једног човјека и изградњи Републике Српске као куће свих нас, као земље у којој вриједи остати и која има јасну развојну перспективу. Увјерен сам да нам је са таквом политиком улазак у ЕУ извјестан у наредних осам година. Ако останемо на старом, нажалост, имаћемо изгубљене најмање четири године.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ШАРОВИЋ: Свеобухватне реформе почеће измјеном законодавства и избором нове владе РС. Прве измјене ће бити у области пореске политике која мора бити стимулативнија за улагаче и привредне субјекте, а затим и у области управљања јавним ресурсима, посебно енергетским, као и управљања шумама. Ово је само почетак обимних реформских мјера које ће омогућити значајне инвестиције у РС и коришћење ресурса прије свега за потребе домаћих компанија и инвеститора, што ће довести до значајног смањења незапослености већ у првој години нашег мандата.

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

ШАРОВИЋ: Настојим да будем другачији и да се не бавим јефтиним политикантством и манипулацијама и не желим да одговарам на оно што је недостојно кампање и што омаложава и вријеђа интелект и достојанство наших бирача. Увјерен сам да ће бирачи казнити оне који празном причом, флоскулама и лажним патриотизмом покушавају да добију њихову подршку. Они који на тај начин желе да придобију гласове, а сви знамо ко су, сутра ће бити највећи бх. фанатикоси, само ако процијене да ће од тога имати користи. Ко је мијењао странку и идеологију спреман је да изда и свој народ и Републику Српску.

Мој рад је моја гаранција

ГЛАС: Како и чиме гарантујете грађанима да ћете испунити обећано ако добијете подршку?

ШАРОВИЋ: Моја гаранција је мој досадашњи рад. Све што радим радим одговорно и будите сигурни да ћу реализовати оно што кажем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана