Milion KM za projekte u lokalnim zajednicama

Srna
Milion KM za projekte u lokalnim zajednicama

Banjaluka - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske raspisala je u petak javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Srpskoj u 2018/2019. godini sa ukupnim iznosom od milion KM.

Ta sredstva u okviru Finansijskog mehanizma obezbjeđuje Vlada Srpske u iznosu od 400.000 iz budžeta, 420.000 KM Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa UN, a preostali iznos od 180.000 KM se odnosi na ostvarene uštede iz ranijih ciklusa investiranja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Projekti treba da se odnose na dvije oblasti - poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u jedinicama lokalne samouprave u skladu sa Strategijom razvoja lokalne samouprave u Srpskoj 2017-2021. godine i na povećanje obima, produktivnosti i stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje u skladu sa Strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Srpske 2016-2020. godine.

Projektne prijedloge mogu podnositi jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća ili javne ustanove, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, a rok za podnošenje je 4. februar. Minimalni iznos projekta je 50.000 KM, a maksimalni 100.000 KM.

Prema odredbama javnog poziva, podnosilac projektnog prijedloga dužan je da obezbijedi sredstva za sufinansiranje realizacije projekta, u iznosu od minimalno 25 odsto od ukupne vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana