Милион КМ за пројекте у локалним заједницама

Срна
Милион КМ за пројекте у локалним заједницама

Бањалука - Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) Републике Српске расписала је у петак јавни позив јединицама локалне самоуправе за подношење приједлога пројеката за додјелу бесповратних средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Српској у 2018/2019. години са укупним износом од милион КМ.

Та средства у оквиру Финансијског механизма обезбјеђује Влада Српске у износу од 400.000 из буџета, 420.000 КМ Влада Швајцарске путем Развојног програма УН, а преостали износ од 180.000 КМ се односи на остварене уштеде из ранијих циклуса инвестирања, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Пројекти треба да се односе на двије области - побољшање доступности и квалитета јавних услуга у јединицама локалне самоуправе у складу са Стратегијом развоја локалне самоуправе у Српској 2017-2021. године и на повећање обима, продуктивности и степена тржишности и финализације пољопривредне производње у складу са Стратегијом развоја пољопривреде и руралних подручја Српске 2016-2020. године.

Пројектне приједлоге могу подносити јединице локалне самоуправе, јавна предузећа или јавне установе, чији је оснивач јединица локалне самоуправе, а рок за подношење је 4. фебруар. Минимални износ пројекта је 50.000 КМ, а максимални 100.000 КМ.

Према одредбама јавног позива, подносилац пројектног приједлога дужан је да обезбиједи средства за суфинансирање реализације пројекта, у износу од минимално 25 одсто од укупне вриједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана