Migranti u Bihaću izmješteni u Đački dom

Srna
Migranti u Bihaću izmješteni u Đački dom

Oko 200 migranata je iz nedovršene zgrade Doma penzionera u Bihaću izmješteno u tamošnji Đački dom, na inicijativu gradonačelnika Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).

Grupa od 200 migranata, koji su boravili u nedovršenoj zgradi Doma penzionera, prebačena je u Đački dom, čime je broj osoba u ovom privremenom prihvatnom centru porastao na oko 900.

Iz “Crvenog krsta” su kazali da pokušavaju odgovoriti ovom izazovu i da će u dogovoru s međunarodnim humanitarnim organizacijama pokušati poboljšati uslove u Đačkom domu, gdje svakodnevno pripremaju blizu 1.000 obroka.

Iako je najavljeno izmještanje oko 30 porodica sa oko 100 mališana iz Đačkog doma u hotel “Sedra”, to se još uvijek nije desilo.

Prema procjenama policije, na području grada Bihaća boravi preko 3.000 migranata i svakim danom taj broj raste.

Sigurnosna situacija je još uvijek zadovoljavajuća, rekla je portparolka policije USK-a Snježana Galić, apelujući i na druge institucije da se aktivnije uključe u rješavanje ove problematike.

Iz “Crvenog krsta” grada Bihaća ponovo su apelovali na nadležne državne institucije da se uključe u rješavanje migrantske krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana