Медицински факултет - престижна установа

Срна
Медицински факултет - престижна установа

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је Медицински факултет Универзитета у Бањалуци има најзначајнији допринос угледу овог универзитета, као и све претпоставке за напредак јачање.

“Ова угледна установа има све претпоставке за ширење и јачање. Намјера нам је да на локацији Универзитетско-клиничког центра Републике Српске изградимо просторије Медицинског факултета”, рекао је новинарима Додик у Бањалуци на свечаној академији поводом обиљежавања 40 година рада Медицинског факултета.

Он је честитао значајан јубилеј овој високошколској установи.

Премијер Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је за Српску од изузетног значаја што има престижан Медицински факултет Универзитета у Бањалуци.

“Свих ових година Медицински факултет Универзитета у Бањалуци успио је да се носи са различитим изазовима, али и да изњедри кадар који је данас цијењен. Влада Републике Српске је донисила добре прописе који се тичу здравственог система, а и много је урађено на побољшању инфраструктуре”, каже Цвијановићева.

Она је навела да се радило и на квалитетном образовању кадра, за шта је заслужан Медицински факултет.

Декан медицинског факултета Ранко Шкрвбић рекао је да овај факултет прати савремене трендове у научноистраживачкој настави.

“Расли смо уз помоћ медицинских факултета са простора бивше Југославије и зато смо неизмјерно захвални. Циљ нам је да наставимо са квалитетним радом, а за тако нешто имамо и добре планове”, каже Шкрбић.

Ректор Унверзитета у Бањалуци Радослав Гајанин каже да је посебно задовољство што Медицински факултет обиљежава 40 година успјешног рада.

“Медицински факултет је једна од водећих чланова нашег универзитета. Овај факултет има успјешну међународну сарадњу и вјерујем да ће тако бити и у будућности”, рекао је Гајанин.

Свечаној академији су присуствовали представници медицинских факултета из земаља бивше Југославије, министри у Влади Српске, званице из јавног и друштвеног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана