Мајка и син испраћени у бијелим ковчезима

Агенција
Мајка и син испраћени у бијелим ковчезима

Бањалука - Неколико стотина људи присуствовало је јуче сахрани мајке Дарије Самарџија (39) и њеног сина јединца Павла (10) чија је трагична судбина потресла Бањалуку и регион.

Мајка и син сахрањени су на Градском гробљу у бањалучком насељу Врбања. Поворка дуга готово пола километра пратила је бијеле ковчеге са сином и мајком на вјечни починак. Неописива туга, шок и невјерица једине су ријечи којима се могу описати осјећања присутних.

- Сада су на неком бољем мјесту, пуном љубави - коментарисали су многи.

Заглушујући мук присутних чланова породице, пријатеља, радних колега и јецаји оца Славише Самарџије, који је за неколико часова остао без десетогодишњег сина и супруге, праћени су опијелом пет свештеника.

На сахрани ни свештеник није могао да говори, али је рекао "Христос воскресе" објаснивши да је то наша нада, наш циљ јер је Христос устао из мртвих.

- Тешко је свима, а најтеже породици, срце се цијепа од бола - рекао је један од свештеника. Славиши се обратио ријечима да права љубав тек треба да буде изграђена у царству небеском.

Дјечак је трагично настрадао у понедјељак увече приликом пада са прозора са четвртог спрата у бањалучком насељу Борик. Преминуо је у болници, а мајка је, сазнавши трагичну вијест, пресудила себи објесивши се о дрво у близини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана