Љекари у Бањалуци интервенисали и због неузвраћене љубави

А.Ј.Р.
Љекари у Бањалуци интервенисали и због неузвраћене љубави

Бањалука - Радници служби хитне помоћи широм Српске имали су пуне руке посла за новогодишње празнике, махом због грађана у алкохолисаном стању, те повреда од петарди и стакла, а љекари су интервенисали и због неузвраћене љубави.

У Служби хитне медицинске помоћи Бањалука истакли су да су помоћ указали за више особа у алкохолисаном стању.

- До поноћи није било пуно посла, а након два часа иза поноћи почели су се јављати пијани пацијенти. Збринуто је и неколико пацијената са лакшим повредама насталим коришћењем петарди - рекли су у хитној служби у Бањалуци.

Пијани пацијенти и љубитељи пиротехнике посла су задавали и екипи медицинара који су дежурали у приједорској Хитној помоћи, као и њиховим колегама у Бијељини.

- Збринули смо шест особа које су претјерале у конзумацији алкохола, а имали смо и пацијента који је повриједио руку пиротехничким средствима. Остале интервенције су биле уобичајене за ово доба године - рекао је дежурни љекар Хитне помоћи у Бијељини Слободан Станишић.

Новогодишња ноћ није протекла у весељу ни за пијаног младића из Градишке, који је како “Глас Српске” сазнаје, желио да се баци у ријеку Саву јер га је оставила дјевојка, због чега је морала интервенисати Хитна помоћ.

Дежурни љекар Службе хитне медицинске помоћи у Градишци Вања Нежић истакла је да су у новогодишњој ноћи збринули 27 пацијената.

- Висок крвни притисак код хроничних болесника је био најчешћи разлог због којег су грађани долазили, а било је и пацијената у алкохолисаном стању, као и са посјекотинама од стакла - рекла је Нежићева.

У добојској Хитној помоћи рекли су да је новогодишња ноћ протекла мирно, као и у Хитној служби у Дервенти, гдје су иза поноћи збринута два пацијента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана