Kvalitetan rad rađa vrhunske sportiste

G. S.
Kvalitetan rad rađa vrhunske sportiste

Banjaluka - Što više djece uključimo u redovne fizičke aktivnosti i sport biće zdravija, a kvalitetan pristup, rad i masovnost daju veće šanse da na kraju imamo vrhunske sportiste.

Rekao je ovo juče prodekan za nastavu banjalučkog Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Radenko Dobraš na okruglom stolu u Banjaluci o značaju sporta u predškolskom i školskom dobu djece, te stanju školskog sporta u Srpskoj, koji je održan u organizaciji Udruženja "Misli dobro".

On kaže da se djeci od najranijeg doba nameće imperativ vrhunskog rezultata umjesto da im se prezentuju i koristi po zdravlje koji su rezultat redovnih fizičkih aktivnosti i dodaje da kada je riječ o školskom sportu u RS mora biti urađeno mnogo više.

Proslavljeni odbojkaš i predsjednik Saveza školskog sporta Srbije Željko Tanasković kaže da kroz projekte koje realizuju žele da se što više djece, koja se ne bave sportom u školama sporta i klubovima, besplatno uključi u redovne fizičke aktivnosti.

- Svi ovi programi su zamišljeni da bi djeci na prihvatljiv i zanimljiv način bilo pokazano koliko je sport zdrava i korisna navika - istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana