Квалитетан рад рађа врхунске спортисте

Г. С.
Квалитетан рад рађа врхунске спортисте

Бањалука - Што више дјеце укључимо у редовне физичке активности и спорт биће здравија, а квалитетан приступ, рад и масовност дају веће шансе да на крају имамо врхунске спортисте.

Рекао је ово јуче продекан за наставу бањалучког Факултета физичког васпитања и спорта Раденко Добраш на округлом столу у Бањалуци о значају спорта у предшколском и школском добу дјеце, те стању школског спорта у Српској, који је одржан у организацији Удружења "Мисли добро".

Он каже да се дјеци од најранијег доба намеће императив врхунског резултата умјесто да им се презентују и користи по здравље који су резултат редовних физичких активности и додаје да када је ријеч о школском спорту у РС мора бити урађено много више.

Прослављени одбојкаш и предсједник Савеза школског спорта Србије Жељко Танасковић каже да кроз пројекте које реализују желе да се што више дјеце, која се не баве спортом у школама спорта и клубовима, бесплатно укључи у редовне физичке активности.

- Сви ови програми су замишљени да би дјеци на прихватљив и занимљив начин било показано колико је спорт здрава и корисна навика - истакао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана