Квалитет радиологије у свјетском врху

Милијана Латиновић
Квалитет радиологије у свјетском врху

Бањалука - Завод за клиничку радиологију Универзитетског клиничког центра РС међу првима је у свијету прошао ревизију међународне Агенције за атомску енергију, а висок степен квалитета радиологије и безбједност пацијената основни су задаци ове клинике.

Истакао је ово јуче начелник Завода за клиничку радиологију на УКЦ РС Саша Вујновић и додао да је ова здравствена установа од 21. до 25. маја домаћин водећим стручњацима у области радиологије.

- Ово је велики догађај за све нас јер смо домаћини регионалног тренинг курса из квалитета у дијагностичкој радиологији. Задовољство нам је што су с нама водећи свјетски експерти из 15 земаља - рекао је Вујновић и додао да на курсу учествује 35 експерата из Уједињеног Краљевства, Грчке, Украјине, Грузије, Пољске и балканских земаља.

Он је додао да је квалитет у радиологији посебно важан због безбједности пацијената јер се ради са изворима зрачења.

- Циљ нам је да опрему употребљавамо на прави начин како би сачували здравље наших пацијената. Са поносом можемо рећи да смо прошли ревизију коју није прошао нико у земљама бивше Југославије, тако да се трудимо да одржимо веома висок квалитет радиологије - додао је Вујнић.

Утемељитељ ране дијагностике карцинома дојке у Уједињеном Краљевству Кит Фокнер истакао је да му је велика част и привилегија што је дошао у Бањалуку.

- Оно што смо овдје видјели на најбољи начин одражава квалитет здравствене услуге у овој установи као и инвестиције које је Влада РС уложила да би ова болница била опремљена на најбољи могући начин - рекао је Фокнер.

Предсједник Свјетског удружења радиолошких инжењера Димитрис Кацифаракис казао је да му је велика част што сарађује са Вујновићем, који је као радиолог веома познат у круговима међународне Агенције за атомску енергију.

- Сигуран сам да ће овај Завод убрзо прерасти у едукативни центар како за радиологе тако и за радиолошке инжењере и медицинске физичаре - казао је Кацифаракис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана