Контрола возила радаром “дуал” на подручју Бањалуке од сутра до 6. фебруара

Срна
Контрола возила радаром “дуал” на подручју Бањалуке од сутра до 6. фебруара

Бањалука - На путевима у надлежности Полицијске управе Бањалука од сутра до 6. фебруара биће контролисано прекорачење дозвољене брзине возила помоћу радарског система “дуал”.

Контрола ће бити вршена на подручју Бањалуке, Лакташа, Прњавора, Котор Вароша и Челинца, а овај систем подразумијева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Радарски систем “дуал” евидентира брзину кретања возила у обје саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја.

Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.

У саопштењу се напомиње да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који су починили прекршај евидентиран “дуал” радаром обавјештење се доставља на пријављену адресу пребивалишта.

Из Полицијске управе Бањалука апелују да возачи поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничење брзине кретања возила, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана