Комисија министарства и нови директор у просторијама ШГ “Клековача-Потоци”

Срна
Комисија министарства и нови директор у просторијама ШГ “Клековача-Потоци”

У Источни Дрвар стигла је комисија Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Милан Кецман, којег је ресорно министарство предложило за директора Шумског газдинствг “Клековача-Потоци”.

За данас је најављена примопредаја дужности, али досадашњи вршилац дужности директора Никола Јанковић још се није појавио.

Радници Шумског газдинства су одблокирали просторије газдинства, склонили машине, и комисија је заједно са Кецманом ушла у просторије газдинства. 

Радници Шумског газдинства “Клековача-Потоци” данима су протествовали захтјевајући Јанковићеву смјену, оптужујући га да је отпустио дугогодишње раднике из Источног Дрвара и Дрвара, а на њихова мјеста запослио људе из других општина, углавном из Рибника.

Примопредаја између Јанковића и представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске до сада је покушана два пута, али без успјеха.

Први пут примопредаја није обављена, јер се тај дан није појавила комисија која је требало да дође по налогу генералног директора “Шума Републике Српске” Ристе Марића.

Након тога, примопредаја није обављена, јер је комисија предузећа “Шуме Републике Српске” на ту позицију предложила Николу Стојаковића, економисту из Рибника.

Надзорни одбор “Шума Републике Српске” јуче је разријешио генералног директора овог предузећа Ристу Марића, а као разлог његове смјене наведени су, између осталог, и проблеми у Шумском газдинству у Источном Дрвару.

“Марић није поштовао мјере које су предлагали Надзорни одбор и ресорно министарство и то је један од разлога за његову смјену”, рекла је предсједник Надзорног одбора “Шуме Републике Српске” Биљана Марковић.

На његово мјесто именован је Зоран Стојчић из Бањалуке, један од извршних директора у предузећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана