Код 20 одсто тестираних возача утврђено присуство алкохола

Срна
Код 20 одсто тестираних возача утврђено присуство алкохола

Бањалука - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске тестирали су у фебруару 2.482 возача, а код њих 507, односно 20 одсто, утврђено је присуство алкохола у крви.

У оквиру акције појачане контроле саобраћања, са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, контролисано је укупно 2.829 учесника у саобраћају, којима је за почињене прекршаје издато 925 прекршајних налога, саопштено је из МУП-а.


Од укупно 507 возача код којих је утврђено присуство алкохола у крви, 48 је ухапшено.

У оквиру ове акције, која је спроведена по принципу дводневне контроле у периоду од 23.00 до 4.00 часа на подручју у надлежности свих полицијских управа, највећа концентрација алкохола у организму код једног лица забиљежена је на Сокоцу, и то четири грама по килограму.

Вршећи анализу стања безбједности саобраћања у току прошле године, утврђено је да су 1.008 или 10 одсто саобраћајних незгода проузроковали возачи који су били под утицајем алкохола.

МУП Републике Српске апелује да грађани, нарочито возачи, не учествују у саобраћају под дејством алкохола, те да на тај начин не угрожавају свој и живот других лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана