Камионџијама повољније путовање кроз Словенију

А. Ј. Р.
Камионџијама повољније путовање кроз Словенију

Сарајево - Словенија ће 1. априла увести нови систем наплате путарине за сва возила чија маса прелази 3,5 тоне, ДарсГо систем, захваљујући чему ће превозници из БиХ једноставније и повољније пролазити кроз ову чланицу Европске уније.

Из Министарства комуникација и транспорта БиХ упозорили су превознике који возе кроз Словенију да своја теретна возила треба да региструју за коришћење овог система, односно да набаве ДарсГО уређај који омогућује наплату путарине.

- Опрема се може набавити на регистрованим ДарсГо сервисима у Љубљани, на одмаралиштима Лопата, Марибор и Грабонош, те на граничним прелазима Обрежје, Грушковје и Фернетичи, као и на бензинским пумпама на аутопуту - саопштено је из Министарства комуникација.

Предсједник Удружења превозника РС Никола Грбић каже да је ова вијест обрадовала возаче јер ће захваљујући новом систему наплате путовање бити брже и повољније.

- Овај систем ће за евро пет и евро шест категорију возила бити јефтинији за 15 до 20 одсто од постојећих начина наплате, а биће и значајних попуста за возаче који уплате неколико стотина евра. До сада смо на улазу морали куповати вињете, на чему се губило много времена - каже Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана