Јовичић: Нафтна мрља на Сави је дезинформација

Срна
Јовичић: Нафтна мрља на Сави је дезинформација

Брод - Илија Јовичић, начелник општине Брод огласио се јутрос након синоћње експлозије и пожара у рафинерији нафте Брод. “Мислим да је вијест више драматизована него што заиста јесте. Нажалост један је радник погинуо и желио бих да изјавим саучешће породици у своје име и у име општине Брод”, изјавио је јутрос начелник општине Брод Илија Јовичић.

“Управо сам се вратио из Добоја гдје су радници и они се добро осјећају и на претрагама су, а ускоро ће бити пуштени кући”, додао је Јовичић.

Он је нагласио да је информација о размјерима експлозије и хаварије вишеструко увећана И захвалио се начелницима Модриче, Дервенте и Славонског Брода.

“Пожар је локализован у року сат времена. Трећа смјена радника је ушла редовно да ради, осим погона који је експлодирао. Све у граду је редовно, нагласио је Јовичић.

“Милорад Додик, предсједник РС ме је три пута телефонирао и био је спреман да дође, али сам рекао да нема потребе”, рекао је Јовичић И нагласио да није било узбуне у Броду и нема никаквих честица.

Он је потврдио да је 09.10 у Рафинерији дошло до пожара. “У 22.40 је пожар у потпуности угашен. Девет радника је повријеђено, а један је нажалост погинуо. Оформљена је комисија за утврђивање узрока пожара и размјера настале штете”, потврдио је Јовичић.

На констатацију новинара да у Хрватској засједа кризни штаб на којем ће бити присутна и Колинда Грабар- Китаревић, те да се спомињу нафтне мрље у Сави, начелник је рекао да су те мрље дезинформација, а да у Хрватској не засједа кризни штаб него да се ради о редовном састанку.

“С обзиром да познајем рафинерију немогуће је да дође до мрље јер рафинерија има властите пречистаче”, рекао је Јовичић. Истакао је да ће мјештанима бити намирена штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана