Jahorina spremna i za vruće dane

nezavisne.com
Jahorina spremna i za vruće dane

Sarajevo - Dodatno obogaćen sadržaj u odnosu na prošle sezone za sve generacije, a prije svega za uživanje najmlađih, obećava nezaboravan provod, poručili su iz Olimpijskog centra Jahorina.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra, na predstavljanju programa za ljeto 2019. godine istakao je da će svi koji dođu na olimpijsku ljepoticu moći da se uvjere da je planina mnogo ljepša ljeti nego zimi. Tereni za fudbal, odbojku, košarku, staze za šetnju, trčanje i biciklizam, teretana na otvorenom, Džrejser, tjubing, vožnja žičarom i restorani samo su dio bogate ponude za sve posjetioce tokom vrelih ljetnih dana.

“Ulažemo veliki napor da oživimo planinu i da Jahorina živi 365 dana u godini. Planina je lepša leti nego zimi. Kada pričamo o letnjim sadržajima, pre svega mislim na panoramsku vožnju žičarom. Svi koji dođu treba to da probaju, da se popnu na vrh Jahorine i da 15 minuta u vožnji uživaju u pogledu i na najbolji način osete planinu. Žičare imaju sa strane adaptere koji omogućavaju transport bicikla, pa tako i ljubitelji biciklizma mogu da uživaju na vrhu u vožnji. Imamo biciklističke rute sa vrha Ogorjelice, što je poseban doživljaj”, istakao je Ljevnaić.

Početak ljetne turističke sezone na Jahorini biće ozvaničen 29. juna. Tada će s radom početi ljetni sadržaj tjubing, posebna adrenalinska atrakcija za mališane.

“Tu je i Džrejser. Reč je o jednoj vrsti minikartinga koji ima svoju stazu na poligonu Poljice i namenjen je uglavnom mališanima. Prvi put organizovaćemo i panoramske šetnje za turiste. Imaćemo vodiče. Ljudi kada beže od gradske vrućine koje su nesnošljive, mi im preporučimo da dođu na Jahorinu i uživaju”, istakao je Ljevnaić.

Novitet od ove sezone je i teretana na otvorenom. Nalazi se pored fudbalskog terena. Teretana nije samo za amatere, nego i profesionalne sportiste. Omogućava pripreme i trening u prirodnom okruženju.

“Imamo na otvorenom fudbalski, košarkaški i odbojkaški teren. Koristiće se čitavo leto za takmičenja, ali i organizaciju kampova”, dodao je Ljevnaić.

U fazi realizacije je izgradnja najdužeg boba na šinama u ovom dijelu Evrope.

“Moramo da se pohvalimo da smo počeli s radovima. Bob na šinama ili alping kostera biće dužine 2,5 kilometara. Polazna stanica je sa vrha, gde će biti i restoran, koji je takođe u fazi izgradnje. Uz sam restoran radimo na ambijentalnom uređenju oko jezera. Mislim na klupe i ostali mobilijar za decu”, najavio je Ljevnaić.

Uz mnogobrojne sadržaje, nove atrakcije, događaje u julu i avgustu upotpuniće i druženja sa poznatim javnim ličnostima regiona. Koncept “Sasvim blisko sa poznatima na Jahorini 2019” namijenjen je posjetiocima cijele regije, porodicama, prijateljima, starima i mladima, ljudima koji vode zdrav život i onima koji vole život.

Kalendar dešavanja

  • Jahorina ultra trail (od 26. do 28. jula)
  • Ljetna humanitarna trka (avgust)
  • Jahorina bike spust (31. avgust)

Ljetne promo vikend avanture

  • od 12. do 14. jula  Dani roditeljstva, popust na sadržaje 45 odsto
  • od 26. do 28. jula  Dani penzionera, popust na sadržaje 60 odsto
  • od 9. do 11. avgusta  Dani mladih, popust na sadržaje 30 odsto
  • od 23. do 25. avgusta  Dani školaraca, popust na sadržaje 15 odsto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana