И сутра сунчано и топло

Срна
И сутра сунчано и топло

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати сунчано и топло вријеме са дневном температуром ваздуха до 24 степена Целзијусова.

Ујутро ће бити ведро, понегдје око ријека са маглом, док се током дана очекује пријатно топло и сунчано вријеме, само је локално могућа мала облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб сјеверозападни вјетар, а на југу слаб до умјерен, југозападни.

Минимална температура ваздуха од два до осам, на југу око 11, а највиша дневна од 17 до 24 степена Целзијусова, на планинама до 14 степени.

Према прогнози метеоролога, почетком наредне седмице поново се очекују падавине, пљускови са грмљавином и кишом која ће у вишим предјелима у понедјељак прећу у снијег. Температура ваздуха биће у паду.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно ведро вријеме.

На Бјелашници је било најсвјежије, нула степени у 13.00 часова, у Калиновику 10, на Хан Пијеску 11, на Сокоцу и на Чемерну 12, на Иван Седлу, у Гацку и Рудом 14, у Сребреници 15, у Мркоњић Граду 16, у Зворнику, Вишеграду, Фочи, Сарајеву, Невесињу, Градачцу, Крупи на Уни и Бугојну 17, у Бијељини, Брчком, Српцу, Ливну, Санском Мосту и Тузли 18, а у Бањалуци, Добоју, Новом Граду и Бихаћу 19 степени.

У Приједору и Неуму у исто вријеме било је 20 степени, у Билећи 21, у Требињу 22, у Мостару и Широком Бријегу 23 и у Грудама 24 степена Целзијусова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана