Хотел у Цазину крцат, потребан нови смјештај за мигранте

nezavisne.com
Хотел у Цазину крцат, потребан нови смјештај за мигранте

Цазин - Капацитети хотела “Седра”, надомак Цазина, попуњени су и потребно је пронаћи нову локацију на подручју Унско-санског кантона гдје би се могле смјестити мигрантске породице с дјецом, саопштили су из Међународне организације за миграције (ИОМ).

Према ријечима представника те организације, у хотелу тренутно борави 97 мигрантских породица с дјецом, односно укупно 400 особа.

“Нажалост, постоји још породица и дјеце који бораве у тешким условима у Ђачком дому, а имамо и оне који тек пристижу на подручје УСК. Због тога је неопходно да пронађемо још једну адекватну локацију за смјештај и о томе тренутно преговарамо с представницима градских власти у Бихаћу и Цазину”, саопштили су у ИОМ-у.

Истичу како су започели радови на уређењу Ђачког дома у Бихаћу, гдје бораве мигранти, и да је у протеклим данима саниран кров и постављена заштитна ограда унутар објекта, а планира се и постављање пластичне столарије, адаптација унутрашњости и изградња санитарних чворова.

За ове радове биће издвојено милион марака и ради се о средствима која је осигурала Европска комисија у БиХ. У међувремену, МУП УСК је разматрао погоршање безбједносне ситуације на подручју овог кантона послије низа инцидената у посљедње вријеме чији су виновници страни држављани, те су том приликом усвојени одређени закључци који су упућени Вијећу министара БиХ и другим надлежним институцијама у земљи.

Између осталог, затражено је да се државне власти и међународне организације одмах укључе у рјешавање мигрантске кризе и да се у року од десет дана подузму конкретне мјере како би се Унско-сански кантон растеретио од непрестаног прилива миграната.

Према подацима МУП-а УСК, током септембра на подручје овог кантона пристигла су рекордна 2.764 мигранта, а од овог броја трећина њих није имала личне документе нити је било могуће утврдити њихов идентитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана