Гужве нема, повољни услови за вожњу

Срна
Гужве нема, повољни услови за вожњу

Бањалука - Повољни временски услови јутрос погодују несметаном одвијању саобраћаја на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, гужви за сада нема, а у току дана се на појединим дионицама очекују обуставе због међународне бициклистичке трке “Бањалука-Београд”, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Обустава саобраћаја због бициклистичке трке која иде од Београда према Бањалуци данас ће постепено бити на снази од 11.30 до 16.00 часова на дионицама магистралних путних праваца Бијељина-Брезово Поље /граница да Брчко дистриктом/, затим Шамац-Модрича, Модрича-Буковац-Которско-Добој-Матузићи-Јелах-Теслић.

За сутра је због трке најављена обустава од 9.30 до 16.00 часова на магистралном путу Друговићи-Прњавор-Дервента-Бијело Брдо-Србац-Мали Разбој Љевчански-Нова Топола-Лакташи-Клашнице-Бањалука.

Из АМС-а напомињу да је на путевима на којима се изводе радови саобраћај регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Крупац-граница Српске, односно Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Након санације одрона нормализовано је одвијање саобраћаја на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац.

У току је реконструкција водоводне мреже на магистралном путу Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу на подручју општине Модрича, затим на дионици од Клашница до Шарговца због изградње собраћајнице за Залужане, те од Бањалуке до Челинца и Котор Вароша, као и на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току градња стаза за пјешаке.

Измјене саобраћаја су актуелне и на ауто-путевима Градишка-Бањалука и “9. Јануар” од Бањалуке до Добоја због изградње наплатних станица Чатрња и Маховљани.

Једним коловозном траком због клизишта возила пролазе на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

И даље је у Трну на снази забрана саобраћаја за теретна возила због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну.

На подручју Бањалуке данас ће због одржавања различитих манифестација долазити до обустава и измјена у одвијању саобраћаја.

Поводом обиљежавања Дана града и одржавања концерта Жељка Самарџића вечерас ће од 19.00 до 23.00 часа бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Алејом Светог Саве.

Саобраћај ће привремено бити обустављан и због Фестивала спорта, музике, забаве и едукације.

У ФБиХ данас ће до 17.00 часова због асфалтирања бити обустављен саобраћај на регионалном путу Немила-Бистричак.

У току су радови на вијадукту Бојник на дионици ауто-пута Сарајево запад-Сарајево сјевер, гдје се до краја овог мјесеца саобраћа успорено, једном траком.

Због радова у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком, наизмјенично. Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици долази до формирања дужих колона у оба смјера.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај. За вријеме радова путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија. Теретна возила укупне масе веће од седам тона користе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Устипрача-Горажде, Семизовац-Вогошћа, на улазу у Вогошћу, кроз Неум, Кладањ-Подпакленик, Теслић-Каруше и на раскрсници магистралних путева у Тасовчићима.

На граничним прелазима јутрос се на прелазак границе не чека дуже од 30 минута након великих гужви током претходне ноћи.

Гранични прелази Нови Град-Двор и Иваница-Горњи Бргат отворени су за путнички саобраћај, док је из безбједносних разлога затворен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

АМС подсјећа возачи који крећу на пут ван граница БиХ да сада имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Возачима се савјетује да прије поласка на путовање провјере тренутно стање саобраћаја на овим прелазима и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана