Грађани не одустају од окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци

nezavisne.com
Грађани не одустају од окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци

Бањалука – Грађани Бањалуке и вечерас су се окупили на Тргу Крајине гдје и даље траже правду за двадесетједногодишњег суграђанина Давида Драгичевића.

Као и претходних вечери, окупљенима се обратио Давидов отац, Давор Драгичевић.

“Тјерате ме да објављујем слике мртвог сина. Натјерали сте ме 25.3. да морам да уђем у Завод за судску медицину да га пољубим. Натјерали сте ме 5.4. да га морам вадити из мртвачнице, да му сијечем косу. Читав МУП зна да је Давид Драгичевић убијен. Имате слике гдје се види да дијете није било ни два сата у води”, казао је Драгичевић.

Рекао је да је он лично именовао Борислава Радовановића и Љиљану Тешановић да буду испред њега у Анкетном одбору, те је поручио министру МУП-а РС да им мора доставити информацију.

“Није извршен увиђај, већ подметање доказа, гдје ваш припадник излази и подмеће ризле на трави. Два дана након тога припадници МУП-а су побацали доказе у Црквену, 20. и 21. марта.  Дарко Ћулуме, кад сам био код тебе, кад сам те питао које је марке лаптоп у Црквеној, рекао си Леново. Све је било јасно. Који пљачкаш у свијету носи кључеве од те куће, Гдје је стик из те куће”, упитао је Драгичевић.

Он је прозвао укућане куће у улици Велибора Јањетовића Јање, те министра Лукача, тужиоца Далибора Врећу, доктора Жељка Карана, називајући их убицама.

“Ја Ђакца не могу оживјети, тога сам свјестан. Али има истина и правда за Давида, истина и правда за сву нашу дјецу, истина и Правда, за живот достојан човјека у овој земљи. Ако вам је стало до грађана РС, до државе, изађите са истином и правдом колико год сурова била. Све и једно ваше саопштење и монтирани процес ја нећу прихватити нити ме интересује. Очекујете да радимо све у складу са законом. Шта ви радите, уништавате доказе. Лукаче, гдје је камера са Екватора? Дежурна тужитељица која је била на увиђају нека се јавно огласи како је дјело оквалификовала када је видјела тијело. Нажалост, не дају ми ниједан папир, до свега сам дошао приватно. Тијело Давида Драгичевића ћу ја лично есхумирати колико год пута требало”, рекао је Давор Драгичевић.

Још једном се захвалио свима на подршци те је на крају свог обраћања закључио: “Ја нисам ни лав ни херој, ја сам само отац Давида Драгичевића”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана