Građani ne mogu do dokumenata zbog pada sistema

M. L.
Građani ne mogu do dokumenata zbog pada sistema

Banjaluka - Na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju vozila u cijeloj BiH došlo je do pada sistema proteklih dana, pa građani satima čekaju u redu na svoje dokumente.

- U utorak ujutru sam otišla da produžim registraciju automobila u policijskoj stanici u Čelincu. Rekli su mi da je sistem pao i da ne znaju kada će problem biti riješen. Juče sam dobila isti odgovor, a kako treba da putujem u Hrvatsku pitala sam službenika da li mi mogu izdati neki dokument s kojim bih mogla da pređem granicu. Rekao mi je da ne zna i da im nije stiglo nikakvo obavještenje - ispričala je Tanja Š.

Lokacije za izdavanje dokumenata nisu uopšte radile tokom vikenda zbog tehničkih radova.

U Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) juče su naveli da je za vikend mijenjana oprema na kojoj se nalazi baza podataka, te da su u toku ispravke na sistemu.

- S obzirom na to da je riječ o tehnički veoma zahtjevnim intervencijama navedene aktivnosti radili smo u dane vikenda kako bi što manje vremena u radne dane sistem bio neaktivan - naveli su juče u IDDEEA, ističući da bi do kraja dana trebalo da budu izvršene ispravke kako bi se izdavanje dokumenata moglo normalno odvijati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana