Грађани не могу до докумената због пада система

М. Л.
Грађани не могу до докумената због пада система

Бањалука - На шалтерима за издавање личних докумената и регистрацију возила у цијелој БиХ дошло је до пада система протеклих дана, па грађани сатима чекају у реду на своје документе.

- У уторак ујутру сам отишла да продужим регистрацију аутомобила у полицијској станици у Челинцу. Рекли су ми да је систем пао и да не знају када ће проблем бити ријешен. Јуче сам добила исти одговор, а како треба да путујем у Хрватску питала сам службеника да ли ми могу издати неки документ с којим бих могла да пређем границу. Рекао ми је да не зна и да им није стигло никакво обавјештење - испричала је Тања Ш.

Локације за издавање докумената нису уопште радиле током викенда због техничких радова.

У Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) јуче су навели да је за викенд мијењана опрема на којој се налази база података, те да су у току исправке на систему.

- С обзиром на то да је ријеч о технички веома захтјевним интервенцијама наведене активности радили смо у дане викенда како би што мање времена у радне дане систем био неактиван - навели су јуче у ИДДЕЕА, истичући да би до краја дана требало да буду извршене исправке како би се издавање докумената могло нормално одвијати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана