Glavna poruka da djeca pomažu djeci

Srna
Glavna poruka da djeca pomažu djeci

Banjaluka - Predsjednica RS Željka Cvijanović istakla je da je glavna poruka humanitarne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima” da djeca pomažu djeci i da odatle potiče sve.

Ona je rekla da je ove godine uveden novi koncept kada je riječ o ovoj akciji, ali da će biti zadržano i najbolje iz njenih prethodnih izdanja. Cvijanovićeva je naglasila da se mnoga djeca širom Srpske sada pojavljuju kao partneri predsjednice Republike u realizaciji ovog projekta.

- Mladi talenti iz različitih dijelova RS su s ponosom prihvatili da budu partneri ove manifestacije. Iza svega stoji human, topao i ljudski gest. Suština i vrijednost ovog događaja je u tome da će djeca realizovati svoj umjetnički program, a to će biti podsticaj i za druge - dodala je ona.

Donatorsko veče, koje se organizuje u okviru humanitarne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima” u kojoj se prikuplja novac za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja, biće održano 23. decembra pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RS.

“Ne postoje izuzeci kad pomažu djeca djeci, čast je ovo meni prava, nek' sva djeca budu zdrava”, poručio je u stihovima sedmogodišnji virtouz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine, jedan od učesnika ove plemenite akcije.

Talenat i ljubav za harmoniku dječak je naslijedio od oca Slaviše, magistra harmonike i direktora Muzičke škole “Kornelije Stanković” koja ima odjeljenja u Bijeljini, Ugljeviku i Beču, koji kaže da su mladi talenti najbolji ambasadori humanosti.

Pozivu za učešće rado se odazvalo i Amatersko kulturno-umjetničko društvo “Mira Lukač” iz Drvara, u kojem ističu da su uvijek tu kada je nekome potrebna pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana