Gajanin: Aktivna i uspješna saradnja Univerziteta u Banjaluci sa Rusijom

Srna
Gajanin: Aktivna i uspješna saradnja Univerziteta u Banjaluci sa Rusijom

Banjaluka - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je danas da ova visokoškolska ustanova ima jednu od najboljih i najaktivnijih saradnji sa univerzitetima iz Rusije sa kojima ima 12 zaključenih ugovora.

Gajanin je u razgovoru sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim rekao da je Univerzitet u Banjaluci zainteresovan za otvaranje kabineta za ruski jezik pri Filološkom fakultetu, koji bi mogao prerasti u institut koji bi radio po uzoru na Konfucijev institut, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Ivancov je zahvalio diplomcima Univerziteta u Banjaluci koji aktivno rade na promociji ruskog jezika u Republici Srpskoj i naveo da se na taj način jačaju rusko-srpski odnosi i prijateljske veze.

On je naglasio da Rusija na godišnjem nivou daje stipendije za studente iz Srpske i da će taj trend biti nastavljen.

Na sastanku je rečeno da su u toku završne aktivnosti koje se odnose na potpisivanje ugovora o saradnji Državnog univerziteta nafte i gasa “Gubkin” u Moskvi i Univerziteta u Banjaluci.

Rukovodstvo Univerziteta u Banjaluci iskazalo je želju da bude uspostavnjena međuinstitucionalna saradnja sa Moskovskim državnim univerzitetom “Lomonosov”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana