Fond “Dr Milan Jelić”: Na prestižnim svjetskim univerzitetima 13 stipendista

Agencije
Fond “Dr Milan Jelić”: Na prestižnim svjetskim univerzitetima 13 stipendista

Banjaluka - Ministarstvo nauke i tehnologije, Fond “Dr Milan Jelić”, prema posljednjem konkursu objavljenom u junu, za stipendiranje studenata drugog i trećeg ciklusa studija dodijelilo je ukupno 12 stipendija, i to sedam stipendija za studente drugog i pet stipendija za studente trećeg ciklusa.

Za akademsku 2017/2018. godinu po oba konkursa ukupno su stipendirana 154 studenta prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u ukupnom iznosu od 705.100 KM.

Iz godine u godinu sve je više stipendista Fonda “Dr Milan Jelić” koji studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima, a akademske 2017/2018. godine ukupno je 13 studenata koji znanje stiču i usavršavaju se na uglednim svjetskim fakultetima.

Pokazatelj uspješne politike Fonda, koji je osnovan 2007. godine, jeste sve zapaženije angažovanje studenata iz Republike Srpske u naučnoistraživačkom radu, inovatorstvu, umjetnosti i osvajanje nagrada na međunarodnim takmičenjima, kojima prethodi i objavljivanje radova u naučnim časopisima.

Otkako je osnovan Fond “Dr Milan Jelić”, čija je misija podsticanje talentovanih mladih ljudi u Republici Srpskoj da svoj potencijal unapređuju i ostvaruju rezultate po kojima će biti prepoznati kao intelektualna elita i čija će stečena znanja biti osnova za razvoj Republike Srpske, dodijeljene su ukupno 2.052 stipendije za studente prvog, drugog i trećeg ciklusa u ukupnom iznosu višem od 9,91 milion KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana