Фонд “Др Милан Јелић”: На престижним свјетским универзитетима 13 стипендиста

Агенције
Фонд “Др Милан Јелић”: На престижним свјетским универзитетима 13 стипендиста

Бањалука - Министарство науке и технологије, Фонд “Др Милан Јелић”, према посљедњем конкурсу објављеном у јуну, за стипендирање студената другог и трећег циклуса студија додијелило је укупно 12 стипендија, и то седам стипендија за студенте другог и пет стипендија за студенте трећег циклуса.

За академску 2017/2018. годину по оба конкурса укупно су стипендирана 154 студента првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству у укупном износу од 705.100 КМ.

Из године у годину све је више стипендиста Фонда “Др Милан Јелић” који студирају на престижним свјетским универзитетима, а академске 2017/2018. године укупно је 13 студената који знање стичу и усавршавају се на угледним свјетским факултетима.

Показатељ успјешне политике Фонда, који је основан 2007. године, јесте све запаженије ангажовање студената из Републике Српске у научноистраживачком раду, иноваторству, умјетности и освајање награда на међународним такмичењима, којима претходи и објављивање радова у научним часописима.

Откако је основан Фонд “Др Милан Јелић”, чија је мисија подстицање талентованих младих људи у Републици Српској да свој потенцијал унапређују и остварују резултате по којима ће бити препознати као интелектуална елита и чија ће стечена знања бити основа за развој Републике Српске, додијељене су укупно 2.052 стипендије за студенте првог, другог и трећег циклуса у укупном износу вишем од 9,91 милион КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана