Џакула: Приходи ће премашити седам милијарди КМ

Срна
Џакула: Приходи ће премашити седам милијарди КМ

Бањалука - Директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула рекао је данас да је иза ове управе још једна успјешна година, посебно због тога што ће први пут од њеног успостављања приходи од индиректних пореза премашити седам милијарди КМ.

"Пред нама је још једна изузетно захтјевна година када прелазимо на електронску комуникацију са обвезницима, што ћемо започети пружањем сервиса електронског подношења ПДВ-а и акцизних пријава. Ово је је још један корак напријед у опредјељењу УИО да буде потпуни сервис пореским обвезницима", рекао је Џакула поводом обиљежавања 14 година постојања УИО.


На свечаности су додијељене и посебне плакете за изузетан допринос и помоћ у раду институције и то Амбасади Кине у БиХ за велику помоћ у донацији посебних камиона - скенер возила у вриједности од 10 милиона КМ, те Рајку Скубицу, сталном представнику твининг пројекта ЕУ у УИО, саопштено је из УИО.

За радника УИО године проглашена је Ирена Вадас, а додијељене су и посебне захвалнице одређеном броју запослених за посебне заслуге и исказан труд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана