Drugi paviljon “Nikole Tesle” do kraja sedmice na raspolaganju studentima

nezavisne.com
Drugi paviljon “Nikole Tesle” do kraja sedmice na raspolaganju studentima

Banjaluka - Drugi paviljon banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” do kraja sedmice konačno bi trebao biti na raspolaganju studentima.

Objekat, koji je uništen u nevremenu prošle godine, u potpunosti je renoviran. Odmah po dobijanju upotrebne dozvole počeće popunjavanje soba, u kojima je studentima na raspolaganju 350 ležajeva. Iako su radovi završeni, njihovom dinamikom nisu zadovoljni ni studenti niti uprava Centra.

Izvođač radova, sa kojim je ugovor sklopilo resnorno ministarstvo, prema njihovim očekivanjima, neće ispoštovati ni rok za završetak rekonstrukcije Prvog paviljona, pa očekuju da umjesto 30. novembra, radovi na tom objektu budu završeni tek nakon novogodišnjih praznika.

“Mi ćemo, nadam se, evo u petak već krenuti sa prvom fazom useljenja studenata. To je onaj dio koji se odnosi na brucoše, tačnije njih 88 po konkursnoj procedi koji će useliti u ove kapacitete ovdje. U drugom dijelu imamo konkurs koji je u toku za studente višuig godina. On bi trebao da bude završen 27.”, rekao je Dragodlav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka.

Predsjednik Skupštine Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka Ljubiša Karlica dodao je da je Dom u kompletu saniran i da je sve renovirano.

“Izborili smo se i za cijene smještaja, ostaju iste, ali samom dinamikom radova od strane izvođača nismo zadovoljni”, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana