Добри резултати Електрокрајине дуже од деценије

Анита Јанковић-Речевић
Добри резултати Електрокрајине дуже од деценије

Козарска Дубица - “Електрокрајина” Бањалука посљедњих 11 година биљежи успјех у пословању, а смањење дистрибутивних губитака и повећање процента наплате “рецепт” су за позитиван пословни резултат.

Истакнуто је то јуче у Козарској Дубици гдје је ово предузеће прославило крсну славу Светог пророка Илију - Илиндан.

Директорица “Електрокрајине” Сека Кузмановић истакла је да су захваљујући добрим резултатима створени услови за улагање властитих средстава у санацију дистрибутивне мреже.

-  Како би тај процес урадили што брже морали смо се и кредитно задужити, али урадили смо доста посла и резултат су смањени губици. Остало је још доста тога да урадимо, тако да настављамо са санацијом мреже - рекла је Кузмановићева.

Истакла је да “Електрокрајина”, осим основне дјелатности која се односи на дистрибуцију и снабдијевање електричном енергијом, настоји да чува и његује традиционалне вриједности и обичаје, због чега крсна слава има посебно мјесто у календару предузећа.

- Успјех “Електрокрајине” као колектива не би био потпун, па чак ни могућ, без позитивне радне атмосфере, заједничног дружења и духовног развоја - истакла је Кузмановићева.

Славској свечаности у сали “Ђурђевић”, гдје је домаћин била  “Електродистрибуција” Козарска Дубица, присуствовало је око 250 руководилаца и радника “Електрокрајине”, те вршилац дужности директора “Електропривреде РС” Радмила Чичковић, као и више народних посланика са подручја Крајине, те пословни партнери из ове и сусједних локалних заједница.

Руководилац “Електродистрибуције” у Козарској Дубици Милош Ћибић рекао је да планиране активности за ову годину теку по плану, те да на подручју ове општине одржавају више од 350 километара мреже средњег напона и око 850 километара ниског напона.

-  Свакодневно радимо на побољшању мреже, реконструкцији и изградњи објеката. Стање је тренутно задовољавајуће, а проблеми настају у вријеме јачих елементарних непогода. Наше екипе су добро обучене и опремљене, тако да брзо реагују и на вријеме отклањају све кварове - рекао је Ћибић. Истакао је да ће “Електрокрајина” ове године реализовати велику инвестицију која ће бити финансирана кредитним средствима Европске банке за обнову и развој.

- Посао треба да крене од јесени и биће реализован на цијелом подручју које покрива “Електрокрајина”, а један дио ће се односити и на Козарску Дубицу - додао је Ћибић.

“Електрокрајина” је највеће електродистрибутивно предузеће у Српској које струјом снабдијева више од 250.000 купаца на подручју два града и 19 општина крајишке регије.

Прослава

Сека Кузмановић је подсјетила да је “Електрокрајина” крсну славу дуги низ година обиљежавала у Бањалуци гдје је сједиште предузећа, али да су прије три године почели прославе широм регије у којој послују. Сваке године свечаност се организује у другој радној јединици, а ове године та част припала је Козарској Дубици. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана