Dobojske firme sređuju studenjak

Danijela Stokanić
Dobojske firme sređuju studenjak

Banjaluka - Konzorcijum koji čine dobojska preduzeća "Proda-mont" i "Boro-term" izabran je kao najpovoljniji ponuđač za sanaciju prva dva paviljona i menze Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, a ako sve bude teklo po planu, radovi će početi polovinom aprila.

Kako je navedeno u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača, koja je objavljena na sajtu Ministarstva prosvjete i kulture RS, na tender je pristiglo šest ponuda, od čega su četiri prihvaćene.

- Komisija za javnu nabavku jednoglasno je dala preporuku da bude donesena odluka o izboru ponude grupe ponuđača "Proda-mont" i "Boro-term" kao najpovoljnije, te da se sa njima zaključi ugovor o sanaciji Studentskog centra "Nikola Tesla", u skladu sa dopunom tenderske dokumentacije i ponudom izabrane grupe, i to na ukupnu vrijednost od 2,8 miliona KM sa PDV-om - stoji u odluci.

Preduzeća koja se ne slažu sa ovom odlukom, naglašeno je u dokumentu, imaju rok od deset dana da se žale.

Direktor centra "Nikola Tesla" Zoran Babić istakao je da je najvažnije da sanacija paviljona, koji su od kraja prošle godine usljed olujnog vjetra i kiše ostali gotovo neupotrebljivi, što prije počne.

- Ako ne bude žalbi na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a nadam se da neće, radovi bi mogli da počnu polovinom aprila - kazao je Babić i podsjetio da je rok za završetak radova 120 dana od momenta kada počnu.

On je istakao da će stanare prva dva paviljona na jesen dočekati modernije sobe i toaleti koji se neće mnogo razlikovati od onih u četvrtom paviljonu.

- Razgovaramo i o nabavci novog namještaja, jer je trenutni prilično star i u dobroj mjeri neupotrebljiv - rekao je Babić.

Studenti se nadaju da će radovi uskoro početi jer im je, kako kažu, dosadilo da se guraju u sobama. Predsjednik Skupštine studenata u ovom studentskom kompleksu Ljubiša Karlica rekao je da je stanarima najvažnije da sanacija što prije počne, a ko će je izvoditi najmanje je, kaže, bitno.

Vlada RS zadužila je krajem januara Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede novac za sanaciju prva dva paviljona i restorana Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci u  iznosu od 2,56 miliona KM bez PDV-a.

Više od 1.000 studenata prva tri paviljona, sa kojih je olujni vjetar sredinom decembra prošle godine odnio krovove, napustilo je svoje sobe koje su usljed jake kiše poplavljene, dok se samo mali broj njih vratio.

Cijene

Prema riječima Zorana Babića, stanari čije sobe trenutno nisu upotrebljive u drugim paviljonima boraviće do 30. juna, kada im ističe ugovor za smještaj.

- Zbog gužve u sobama trenutna cijena smještaja ostaće nepromijenjena do kraja juna. To znači da studenti u odnosu na prošlu godinu smještaj plaćaju pet maraka manje, osim onih koji su smješteni u hostelskim sobama - kazao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana