Добојске фирме сређују студењак

Данијела Стоканић
Добојске фирме сређују студењак

Бањалука - Конзорцијум који чине добојска предузећа "Прода-монт" и "Боро-терм" изабран је као најповољнији понуђач за санацију прва два павиљона и мензе Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, а ако све буде текло по плану, радови ће почети половином априла.

Како је наведено у одлуци о избору најповољнијег понуђача, која је објављена на сајту Министарства просвјете и културе РС, на тендер је пристигло шест понуда, од чега су четири прихваћене.

- Комисија за јавну набавку једногласно је дала препоруку да буде донесена одлука о избору понуде групе понуђача "Прода-монт" и "Боро-терм" као најповољније, те да се са њима закључи уговор о санацији Студентског центра "Никола Тесла", у складу са допуном тендерске документације и понудом изабране групе, и то на укупну вриједност од 2,8 милиона КМ са ПДВ-ом - стоји у одлуци.

Предузећа која се не слажу са овом одлуком, наглашено је у документу, имају рок од десет дана да се жале.

Директор центра "Никола Тесла" Зоран Бабић истакао је да је најважније да санација павиљона, који су од краја прошле године усљед олујног вјетра и кише остали готово неупотребљиви, што прије почне.

- Ако не буде жалби на одлуку о избору најповољнијег понуђача, а надам се да неће, радови би могли да почну половином априла - казао је Бабић и подсјетио да је рок за завршетак радова 120 дана од момента када почну.

Он је истакао да ће станаре прва два павиљона на јесен дочекати модерније собе и тоалети који се неће много разликовати од оних у четвртом павиљону.

- Разговарамо и о набавци новог намјештаја, јер је тренутни прилично стар и у доброј мјери неупотребљив - рекао је Бабић.

Студенти се надају да ће радови ускоро почети јер им је, како кажу, досадило да се гурају у собама. Предсједник Скупштине студената у овом студентском комплексу Љубиша Карлица рекао је да је станарима најважније да санација што прије почне, а ко ће је изводити најмање је, каже, битно.

Влада РС задужила је крајем јануара Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да обезбиједе новац за санацију прва два павиљона и ресторана Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци у  износу од 2,56 милиона КМ без ПДВ-а.

Више од 1.000 студената прва три павиљона, са којих је олујни вјетар средином децембра прошле године однио кровове, напустило је своје собе које су усљед јаке кише поплављене, док се само мали број њих вратио.

Цијене

Према ријечима Зорана Бабића, станари чије собе тренутно нису употребљиве у другим павиљонима боравиће до 30. јуна, када им истиче уговор за смјештај.

- Због гужве у собама тренутна цијена смјештаја остаће непромијењена до краја јуна. То значи да студенти у односу на прошлу годину смјештај плаћају пет марака мање, осим оних који су смјештени у хостелским собама - казао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана