Do Grčke i Egipta traži se karta više

Milijana Latinović
Do Grčke i Egipta traži se karta više

Banjaluka - Turističke agencije širom RS pripremile su za septembar i oktobar ponude koje su gotovo duplo jeftinije u odnosu na špic sezone, a aranžmani za Egipat i Grčku koja je godinama hit destinacija već su razgrabljeni.

U turističkim agencijama kažu da kasna ljetovanja uglavnom rezervišu bračni parovi sa djecom predškolskog uzrasta, omladina i penzioneri, te da će ove jeseni najveća gužva biti u autobusima koji voze do Grčke, i na letovima za Egipat.

Banjalučanka Mileva S. ističe da je zbog lošeg vremena i nižih cijena aranžmana planirani odmor u julu odgodila za kraj septembra.

- Putujem sa prijateljicom u Grčku. Manja je gužva na kraju sezone, a more je još toplo. Osim toga i cijena je skoro duplo niža nego u jeku sezone - kazala je Banjalučanka.

U Turističkoj agenciji “Cepter pasport” u Banjaluci kažu da su aranžmani za Egipat, Tunis i Grčku razgrabljeni.

- Grčka je godinama unazad hit, a aranžmane za ljetovanje u septembru smo rasprodali već u proljeće. Dosta se traži Rodos, gdje je za 10 noćenja sa polupansionom i prevoz avionom potrebno izdvojiti 425 evra po osobi, što je za oko 100 evra niža cijena nego u špicu sezone - rekli su u “Cepter pasportu”.

Dodaju da je velika gužva i na letovima koji vode do turske tirkizne obale, a mjesto više traži se za Antaliju.

- Te aranžmane sjajno prodajemo, što je dobar pokazatelj da je uvođenje leta sa banjalučkog aerodroma bilo i te kako opravdano.  Cijena olinkluziv aranžmana, 11 noćenja iznosi 1.185 KM po osobi - dodali su u ovoj agenciji.

Karta više za ljetovanje u septembru i početkom oktobra traži se i iz Bijeljine.

- Kasna ljetovanja su ove godine popularnija nego ikad. Veoma malo mjesta je ostalo za Paraliju u Grčkoj. Cijena aranžmana koji uključuje 10 noćenja sa doručkom na jesen iznosi 450 maraka po osobi, dok je u sezoni bila oko 800 maraka - rekli su u bijeljinskoj agenciji “Hepi travel”.

Dodaju da za ljetovanje u Egiptu, prvi slobodan termin imaju tek u oktobru.

-  Za devet noćenja u hotelu sa pet zvjezdica sa olinkluziv uslugom, potrebno je 550 evra - naveli su u ovoj agenciji.

Stanovnici sa juga Srpske koji su godišnji odmor pomjerili za kraj sezone, uglavnom putuju u Grčku i na Crnogorsko primorje.

- Ogromna zainteresovanost vlada za ljetovanje u Grčkoj. Za pet noćenja sa polupansionom potrebno je izdvojiti oko 480 maraka, što je za oko 20 odsto jeftinije nego u sezoni - istakli su u Turističkoj agenciji “Frend travel” u Trebinju i dodali da dosta zainteresovanih ima i za odmor u ljetovalištima u Crnoj Gori.

Dobojlije su razgrabili jeftina ljetovanja u crnogorskim ljetovalištima, a u prilog tome govori činjenica da se u autobusima za Budvu traži mjesto više.

  • Za noć u dvokrevetnoj sobi sa polupansionom u Budvi u postsezoni potrebno je izdvojiti 41 evro, dok je u jeku sezone cijena iznosila deset evra više - rekli su u dobojskoj Turističkoj agenciji “Istraturs”.

Velnes vikendi

U turističkim agencijama ističu da se veliki broj građana odlučuje za produžene vikende u velnes centrima.

- Najviše zainteresovanih je za slovenačke terme. Vikend velnes za porodicu košta 196 evra - rekli su u bijeljinskoj agenciji “Hepi travel”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana