До Грчке и Египта тражи се карта више

Милијана Латиновић
До Грчке и Египта тражи се карта више

Бањалука - Туристичке агенције широм РС припремиле су за септембар и октобар понуде које су готово дупло јефтиније у односу на шпиц сезоне, а аранжмани за Египат и Грчку која је годинама хит дестинација већ су разграбљени.

У туристичким агенцијама кажу да касна љетовања углавном резервишу брачни парови са дјецом предшколског узраста, омладина и пензионери, те да ће ове јесени највећа гужва бити у аутобусима који возе до Грчке, и на летовима за Египат.

Бањалучанка Милева С. истиче да је због лошег времена и нижих цијена аранжмана планирани одмор у јулу одгодила за крај септембра.

- Путујем са пријатељицом у Грчку. Мања је гужва на крају сезоне, а море је још топло. Осим тога и цијена је скоро дупло нижа него у јеку сезоне - казала је Бањалучанка.

У Туристичкој агенцији “Цептер паспорт” у Бањалуци кажу да су аранжмани за Египат, Тунис и Грчку разграбљени.

- Грчка је годинама уназад хит, а аранжмане за љетовање у септембру смо распродали већ у прољеће. Доста се тражи Родос, гдје је за 10 ноћења са полупансионом и превоз авионом потребно издвојити 425 евра по особи, што је за око 100 евра нижа цијена него у шпицу сезоне - рекли су у “Цептер паспорту”.

Додају да је велика гужва и на летовима који воде до турске тиркизне обале, а мјесто више тражи се за Анталију.

- Те аранжмане сјајно продајемо, што је добар показатељ да је увођење лета са бањалучког аеродрома било и те како оправдано.  Цијена олинклузив аранжмана, 11 ноћења износи 1.185 КМ по особи - додали су у овој агенцији.

Карта више за љетовање у септембру и почетком октобра тражи се и из Бијељине.

- Касна љетовања су ове године популарнија него икад. Веома мало мјеста је остало за Паралију у Грчкој. Цијена аранжмана који укључује 10 ноћења са доручком на јесен износи 450 марака по особи, док је у сезони била око 800 марака - рекли су у бијељинској агенцији “Хепи травел”.

Додају да за љетовање у Египту, први слободан термин имају тек у октобру.

-  За девет ноћења у хотелу са пет звјездица са олинклузив услугом, потребно је 550 евра - навели су у овој агенцији.

Становници са југа Српске који су годишњи одмор помјерили за крај сезоне, углавном путују у Грчку и на Црногорско приморје.

- Огромна заинтересованост влада за љетовање у Грчкој. За пет ноћења са полупансионом потребно је издвојити око 480 марака, што је за око 20 одсто јефтиније него у сезони - истакли су у Туристичкој агенцији “Френд травел” у Требињу и додали да доста заинтересованих има и за одмор у љетовалиштима у Црној Гори.

Добојлије су разграбили јефтина љетовања у црногорским љетовалиштима, а у прилог томе говори чињеница да се у аутобусима за Будву тражи мјесто више.

  • За ноћ у двокреветној соби са полупансионом у Будви у постсезони потребно је издвојити 41 евро, док је у јеку сезоне цијена износила десет евра више - рекли су у добојској Туристичкој агенцији “Истратурс”.

Велнес викенди

У туристичким агенцијама истичу да се велики број грађана одлучује за продужене викенде у велнес центрима.

- Највише заинтересованих је за словеначке терме. Викенд велнес за породицу кошта 196 евра - рекли су у бијељинској агенцији “Хепи травел”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана