Давор Драгичевић склонио шатор и аутомобил са Трга Крајине

nezavisne.com
Давор Драгичевић склонио шатор и аутомобил са Трга Крајине

Бањалука - Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, уклонио је шатор који је био поставио на централном бањалучком тргу, као и аутомобил који је био довезао на плато испред “Боске”.

На Тргу Крајине остала је статуа песнице, срце, цвијеће и натпис “правда” на тротоару код “кривог сата”.

Иначе, Давидов отац је на тргу био поставио шатор у којем је боравио свакодневно. Како је рекао тада планира да направи кућу на тргу “јер је његова срушена када је Давид убијен”.

Давор Драгичевић и људи окупљени у групи “Правда за Давида” протестовали су на Тргу Крајине у Бањалуци више од 200 дана тражећи да се открије права истина о смрти њиховог суграђанина.

Двадесетједногодишњи Бањалучанин Давид Драгичевић нестао је у ноћи са 17. на 18. март овет ове године, а његово тијело пронађено је шест дана касније у рјечици Црквена у близини тврђаве “Кастел”. Три мјесеца касније Окружно јавно тужилаштво Бањалука оквалификовало је случај као убиство и наредило спровођење истраге.

Наредба се односи на истрагу против више НН лица због сумње да су напали Давида Драгичевића у Улици Велибора Јањетовића у Бањалуци, те да је он приликом бјежања од њих пао у ријеку или да су га гурнули са обале у поменуту ријеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана