Давидовићева отворила Вивија фан енд ран викенд фестивал

Срна
Давидовићева отворила Вивија фан енд ран викенд фестивал

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске отворила је вечерас у Бањалуци тркачки фестивал "Вивија ран енд мор викенд" који је започео забавном трком "Колор фан ран" хуманитарног карактера.

Давидовићева је истакла значај овог фестивала јер доприноси томе да Бањалука два дана буде регионални центар забаве, спорта, музике, али и едукације. "Честитам организаторима који су одрадили одличан посао, уз помоћ свих нас који смо препознали значај овог догађаја и омогућили свима који данас и сутра бораве у Бањалуци да уживају у разноврсним садржајима", рекла је Давидовићева приликом отварања фестивала.

Она је изразила задовољство што фестивал значајно доприноси и да се у спорту окушају и најмлађи становници и покажу своје спортско умијеће.

"За нас су они најважнији учесници овог фестивала, јер смо посебан акценат у оквиру својих активности ставили на школски спорт и овај догађај је прилика да укажемо на значај бављења спортом од најранијег узраста", рекла је Давидовићева.

У оквиру овог фестивала данас је одржана и школска трка, у којој је учествовало више од 1.200 ученика основних и средњих школа.

Најбрже учеснике школске трке дочекала је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић која истакла значај бањалучког полумаратона, који је већ постао бренд међу спортским активностима.

Организатори фестивала најавили су раније да очекују 7.000 учесника и 20.000 посјетилаца, а у оквиру њега биће одржано и неколико концерата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана