Цвијановић: Конфучијев институт ојачаће сарадњу у образовању и култури

Срна
Цвијановић: Конфучијев институт ојачаће сарадњу у образовању и култури

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас да ће отварањем Конфучијевог института при Универзитету у Бањалуци бити додатно оснажена сарадња Српске и Кине у области образовања и културе.

Цвијановићева је на састанку са ректором Универзитета технологије и образовања из Тјенђина Лину Синг и вршиоцем дужности ректора бањалучког Универзитета Радославом Гајанином оцијенила врло успјешном досадашњу сарадњу Српске и Кине, посебно када је ријеч о енергетском сектору и области саобраћаја.


Овом приликом, делегације Универзитета технологије и образовања из Тјенђина и Универзитета у Бањалуци захвалиле су Цвијановићевој за подршку отварању Конфучијевог института и јачању научно-образовне сарадње Српске и Кине, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Конфучијев институт у Бањалуци биће отворен у простору Факултета политичких наука у недјељу, 21. јануара.

У оквиру Конфучијевог института студенти ће имати прилику да бесплатно похађају курсеве кинеског језика и стекну нова знања, а најбољим полазницима биће обезбијеђене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање.

Осим тога, постоји могућност сарадње са кинеским факултетима у размјенама студената, те учешће у заједничким пројектима и радовима, као и објављивање радова у престижним кинеским часописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана