Ćopićeva rodna kuća dobija zasluženi sjaj

M. L.
Ćopićeva rodna kuća dobija zasluženi sjaj

Krupa na Uni - Temelj rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima u opštini Krupa na Uni je završen, a u narednom periodu započeće zidarski radovi.

Potvrdio je ovo juče načelnik Krupe na Uni Mladen Kljajić i dodao da je izvođač radova već dovezao kamen, te da se samo čeka lijepo vrijeme kako bi zidanje moglo početi.

- Izgradnja Ćopićeve kuće mnogo će doprinijeti razvoju turizma u našoj opštini. Završen je deda Trišin mlin, a kad bude izgrađena i kuća, pravićemo i Brankov sokak kako bi zaokružili tu cjelinu - rekao je Kljajić i dodao da je u Ćopićevim Hašanima sada stotinjak domaćinstava u kojima je svega šest osnovaca.

Za rekonstrukciju Ćopićeve rodne kuće Vlada Azerbejdžana izdvojila je 26.000 evra, a radovi su započeti krajem novembra prošle godine. Kljajić je podsjetio da se rekonstrukcija obavlja prema projektu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Banjaluka.

 - Za radove nedostaje još 10.000 KM. Vjerujem da ćemo uz pomoć plemenitih ljudi uspjeti da obezbijedimo i taj novac - rekao je Kljajić.

Rodna kuća velikana srpske književnosti obnavlja se u okviru projekta "Bašta sljezove boje" koji bi trebalo da oživi Hašane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana