Cilj postati najbolji klinički centar u regionu

S. Đ.
Cilj postati najbolji klinički centar u regionu

Banjaluka - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić rekao je da će studenti banjalučkog Medicinskog fakulteta na raspolaganju imati novu savremenu čitaonicu koja se nalazi u obnovljenom centralnom medicinskom bloku, istakavši da je to još jedan korak ka cilju da UKC postane najbolji klinički centar u regionu.

Đajić, koji je juče sa studentima obišao čitaonicu, rekao je da će ona moći da bude korišćena od početka akademske školske godine, 1. oktobra, kao i da će za predavanja biti na raspolaganju i dva velika amfiteatra.

- Uočio sam da studenti uče po hodnicima i stepenicama te sam odlučio da im damo prostoriju da bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima - rekao je Đajić.

Dodao je da, od kada je on na čelu UKC RS odnosno godinu i po, nijedan ljekar iz te zdravstvene ustanove nije napustio radno mjesto i otišao u inostranstvo.

- Preseljenje svih hirurških klinika sa lokacije u centru grada na Paprikovac i puštanje u rad sjevernog krila UKC-a biće istorijski trenutak za zdravstvo Srpske. Najveća zdravstvena ustanova Srpske 22. septembra konačno će biti smještena pod jedan krov - rekao je Đajić.

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci Aleksandar Košpić zahvalio je rukovodstvu UKC-a, ističući da je čitaonica neophodna studentima, naročito na UKC-u, koji je najveća nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana