Циљ постати најбољи клинички центар у региону

С. Ђ.
Циљ постати најбољи клинички центар у региону

Бањалука - Генерални директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић рекао је да ће студенти бањалучког Медицинског факултета на располагању имати нову савремену читаоницу која се налази у обновљеном централном медицинском блоку, истакавши да је то још један корак ка циљу да УКЦ постане најбољи клинички центар у региону.

Ђајић, који је јуче са студентима обишао читаоницу, рекао је да ће она моћи да буде коришћена од почетка академске школске године, 1. октобра, као и да ће за предавања бити на располагању и два велика амфитеатра.

- Уочио сам да студенти уче по ходницима и степеницама те сам одлучио да им дамо просторију да би у паузи између предавања, вјежби и испита могли да уче у нормалним условима - рекао је Ђајић.

Додао је да, од када је он на челу УКЦ РС односно годину и по, ниједан љекар из те здравствене установе није напустио радно мјесто и отишао у иностранство.

- Пресељење свих хируршких клиника са локације у центру града на Паприковац и пуштање у рад сјеверног крила УКЦ-а биће историјски тренутак за здравство Српске. Највећа здравствена установа Српске 22. септембра коначно ће бити смјештена под један кров - рекао је Ђајић.

Предсједник Савеза студената Медицинског факултета у Бањалуци Александар Кошпић захвалио је руководству УКЦ-а, истичући да је читаоница неопходна студентима, нарочито на УКЦ-у, који је највећа наставна база Медицинског факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана