Циљ едукација љекара и боља услуга за пацијенте

Срна
Циљ едукација љекара и боља услуга за пацијенте

Бањалука - Генерални директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић рекао је да је опредјељење руководства ове установе улагање у едукацију запослених, чему ће допринијети и посјета стручњака из Србије да би са љекарима УКЦ-а извели сложене процедуре и операције.

Ђајић је у петак оцијенио да посјета еминентних стручњака доприноси да УКЦ постане један од најбољих регионалних здравствених центара.

- Осим градње објеката и набавке најсавременије опреме циљ нам је и да едукујемо наше запослене. Они се едукују у Аустрији, Русији, Словенији, Србији, али имамо и двосмјерну сарадњу, па код нас долазе свјетски стручњаци - рекао је Ђајић.

Неурокардиолог Бранислав Миловановић изразио је задовољство што су заједно кренули у едукацију кадра у вези са клиничким тестирањем функције аутономног нервног система.

- Синкопе и кризе свести, те симптоми хроничног умора су велики проблем у свету, те сам срећан што смо први пут у институције система интегрисали врхунску науку, која је и базна и клиничка, јер од ње имају корист и пацијенти - рекао је Миловановић, који је оснивач и шеф Неурокардиолошке лабораторије у КБЦ “Бежанијска коса” у Београду.

Специјалиста оториноларинголог Војко Ђукић, који је у петак оперисао два болесника, рекао је да УКЦ има све боље услове за рад, али и за научни, стручни и сваки други напредак. Дјечји пластични хирург и директор Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије “Др Вукан Чупић” у Београду Радоје Симић изразио је задовољство досадашњом сарадњом са УКЦ-ом, која је сада проширена увођењем нових техника и даљег развоја операција дјеце са расцјепима усне или непца.

У радно-едукативној посјети УКЦ-у били су и неурохирург Милоје Јоксимовић, специјалиста дјечје хирургије и специјалиста урологије Владимир Којовић из Института “Др Вукан Чупић”, оториноларинголог са Клинике за ОРЛ и максиофацијалну хирургију Клиничког центра Србије, те дјечји хирург Владислав Вукомановић, који је и вршилац дужности замјеника директора Института “Др Вукан Чупић” и управник Педијатријске клинике, као и специјалиста максиофацијалне хирургије Небојша Јовић. Ову прилику искористили су и љекари из Хрватске Жана Саратлија-Новаковић и Марио Дувњак, који су на УКЦ дошли на усавршавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана