Budući prvačići u klupama od 1. marta

S. Đ.
Budući prvačići u klupama od 1. marta

Banjaluka - Mališani koji u septembru polaze u prvi razred osnovne škole, a nisu boravili u vrtiću, od 1. marta moći će da pohađaju program pripreme za polazak u školu.

Direktorka OŠ "Branko Ćopić" u Prijedoru Sanja Munjiza kaže da vlada veliko interesovanje za program koji traje tri mjeseca.

- Prijavljeno je 48 djece. Obuka je veoma korisna za dijete, koje se na ovaj način socijalizuje. Već godinama imamo pripremni program u centralnoj i područnoj školi u Gomjenici - naglasila je Munjiza i dodala da je program besplatan.

Direktor trebinjske OŠ "Vasilije Ostroški" Milorad Nadaždin kaže da je na području ovog grada prijavljeno više od 300 budućih prvačića.

- Do sada je za našu školu 19 prijavljenih mališana, ali upis traje i dalje. Program je besplatan, a veoma je koristan za djecu koja nisu bila u vrtiću - dodao je Nadaždin.

Pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Mira Galić rekla je da program u ovoj ustanovi traje od 1. marta do 31. maja.  Istakla je da će roditelji izdvajati 20 KM mjesečno za troškove režija, higijenskog materijala i slično, jer će vrtić raditi duže nego inače.

Ona je navela da će djeca koja budu pohađala ovaj program boraviti u javnim vrtićima tri časa dnevno.

- Kroz program će ove godine proći 501 dijete i spisak je već poslat Ministarstvu prosvjete i kulture RS - istakla je Galićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana