Будући првачићи у клупама од 1. марта

С. Ђ.
Будући првачићи у клупама од 1. марта

Бањалука - Малишани који у септембру полазе у први разред основне школе, а нису боравили у вртићу, од 1. марта моћи ће да похађају програм припреме за полазак у школу.

Директорка ОШ "Бранко Ћопић" у Приједору Сања Муњиза каже да влада велико интересовање за програм који траје три мјесеца.

- Пријављено је 48 дјеце. Обука је веома корисна за дијете, које се на овај начин социјализује. Већ годинама имамо припремни програм у централној и подручној школи у Гомјеници - нагласила је Муњиза и додала да је програм бесплатан.

Директор требињске ОШ "Василије Острошки" Милорад Надаждин каже да је на подручју овог града пријављено више од 300 будућих првачића.

- До сада је за нашу школу 19 пријављених малишана, али упис траје и даље. Програм је бесплатан, а веома је користан за дјецу која нису била у вртићу - додао је Надаждин.

Помоћник директора за васпитно-образовни рад Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Мира Галић рекла је да програм у овој установи траје од 1. марта до 31. маја.  Истакла је да ће родитељи издвајати 20 КМ мјесечно за трошкове режија, хигијенског материјала и слично, јер ће вртић радити дуже него иначе.

Она је навела да ће дјеца која буду похађала овај програм боравити у јавним вртићима три часа дневно.

- Кроз програм ће ове године проћи 501 дијете и списак је већ послат Министарству просвјете и културе РС - истакла је Галићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана