Болница “Србија” остварила сарадњу с гинекологом, већ обављена сложена операција

Срна
Болница “Србија” остварила сарадњу с гинекологом, већ обављена сложена операција

Источно Сарајево - Менаџмент Болнице “Србија” у Источном Сарајеву успоставио је сарадњу са са еминентним стручњаком из области гинекологије и акушерства професором Нанадом Лучићем.

Лучић је 20. фебруара у Болници “Србија” урадио једну од најсложенијих операција из области гинекологије која је у овој здравственој установи задњи пут рађена 2006. године, саопштено је ове здравствене установе.

Доласком овог еминентног стручњака од сада ће у овој установи бити рађене овакве операције, а самим тим ће бити и подигнут ниво и сложеност услуга у Болници “Србија”.

Начелник Одјељења гинекологије и акушерство у Болници “Србија” Синиша Зубић појаснио је да ће Лучић долазити по позиву, те да ће у договору са гинеколозима и заједно са тимом љекара ове болнице обављати радикалне гинеколошке операције код карцинома грлића материце, вулве и материце.

“Подршка еминентних стручњака из других установа у Републици Српској и региона прилика је да се наша установа позиционира као лидер из области сложених и радикалних гинеколошких операција како би наше пацијенткиње добиле врхунску здравствену услугу и да се врати повјерење у нашу болницу”, наведено је у саопштењу. 

Из Болнице “Србија” поручују да је ново руководство опредијељено да јачањем капацитета кадра и подршком гостујућих љекара и професора из разних области подигне квалитет услуга на ниво савремене болнице, спремне да одговори изазовима модерне медицине и пацијентима омогући правовремену и квалитетну здравствену заштиту. 

Ненад Лучић је дуго година обављао функцију шефа Катедре за гинекологију и акушерство на Медицинском факултету у Бањалуци и шефа Одјељења гинеколошке оперативе у Универзитетско клиничком центру Републике Српске. 

Стручна усавршавања из гинеколошке оперативе, онкологије и лапароскопије стицао је на универзитетским клиникама широм Европе (Бечу, Берлину, Грацу, Београду, Дубровнику, Чешкој и Никозији). Члан је и предсједник многобројних научних и стручних удружења. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана