Bogradić: Moguća korekcija posebnog kolektivnog ugovora

Srna
Bogradić: Moguća korekcija posebnog kolektivnog ugovora

Banjaluka - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i predstavnici Republičkog odbora sindikata zdravstva i socijalne zaštite saglasili su se danas u Tesliću da će u narednom periodu razgovarati o eventualnoj korekciji posebnog kolektivnog ugovora u zdravstvu.

"Korekcija bi podrazumijevala da radnici ne budu oštećeni u ostvarivanju svojih prava, a da se primjena posebnog kolektivnog ugovora olakša i unaprijedi od rukovodilaca zdravstvenih ustanova", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.


Bogdanić je prisustvovao sjednici Republičkog odbora sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srpske, na kojoj je razgovarano o aktuelnim temama u zdravstvu, pravima radnika i materijalno-socijalnom položaju zdravstvenih radnika, posebno u primjeni posebnog kolektivnog ugovora.

Na sjednici je bilo riječi i o odlascima u inostranstvo, naročito srednjeg medicinskog kadra, te konstatovano da to, za sada, ne ugrožava rad zdravstvenih ustanova, ali da se ovom problemu mora pristupiti ozbiljno.

Predstavnici Sindikata zdravstva i socijalne zaštite informisali su Bogdanića da su Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske uputili zahtjev za preispitivanje reprezentativnosti svih sindikata u zdravstvu.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, kako je naglašeno, nastaviće da se redovno, kao i do sada, sastaju sa predstavnicima sindikata radi konsultacija o aktuelnim temama u oblasti zdravstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana