Bijeljina: Pronađena 22 ilegalna migranta

ATV
Bijeljina: Pronađena 22 ilegalna migranta

Banjaluka - Na području Policijske uprave Bijeljina u dvije odvojene grupe pronađena su 22 ilegalna migranta, ovaj put na ulicama užeg centra grada.

"Na području Grada Bijeljine 19.11.2018. godine oko pet časova u ulici Karađorđevoj policijski službenici PU Bijeljina dva pronašli su grupu od 14 ilegalnih migranata bez indentifikacionih dokumenata. Provjerama je utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Pakistana. Policijski službenici Policijske stanice Šamac 16.11.2019. godine oko 20.15 časova pronašli su osam lica bez dokumenata, a radi se o ilegalnim migrantima iz Irana. Pronađeni migranti predati su terenskoj kancelariji Doboj", istakla je Spomenka Nenić, portparol PU Bijeljina.

"Ono što smo primjetili je da se opet javljaju migranti iz Irana. Republika Srbija je nedavno ukinula bezvizni režim sa Islamskom Republikom Iran i to je rezultiralo jednim dijelom da je smanjen priliv migranata iz te zemlje, ali evo jutros smo imali većinu ljudi iz te zemlje", istakao je Miloš Stevanović, menadžer Grada Bijeljina.

Menadžer Grada Bijeljina kaže da su na posebnoj sjednici koordinacionog tijela, održanoj u Banjaluci, predsjednik Republike Srpske i premijerka najavili intezivniji angažman policijskih snaga, koje će mnogo više da se posvete ovom problemu, ali kako Stevanović kaže, institucije BiH moraju bolje i brže da reaguju. 

"U pitanju je, sada možemo da kažemo, i globalni problem. Republika Srpska tu ne može naravno sama da se bori, ona može, kako je i ministar i rekao mjesec ili dva da šalje rezervne snage ali mora daleko više da se pristupi tome i iz Evropske unije, ali isto tako i sa strane svih institucija na nivou BiH. Ovdje u Bijeljini je danas bilo migranata koji su se slobodno šetali. Mi smo i dalje u komunikaciji sa policijom i oni definitivno neće praviti nikakve probleme ni krivične, pravne ni bilo koje druge prirode", istakao je Stevanović.

Policijskoj stanici Kozluk, prijavljeno je da se na obali Drine, u mjestu Tabanci kod Zvornika, nalazi beživotno tijelo muškarca. Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su izvršili uviđaj, a kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je pronađeno beživotno tijelo ilegalnog migranta. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po njihovim instrukcijama i nadzorom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana