“Bijelim mantilima” dodijeliti status službenih lica

Glas Srpske
“Bijelim mantilima” dodijeliti status službenih lica

Banjaluka - Komora doktora medicine Srpske najoštrije je osudila napad rodbine pacijenta na ekipu banjalučke Službe hitne pomoći koji se desio tokom intervencije na terenu i zatražila od nadležnih institucija da izmjenama zakonske regulative zaštite ljekare i medicinsko osoblje.

- Tražimo da bude pokrenuta inicijativa za izmjenu zakona prema kojem će se napad na medicinsko osoblje na radnom mjestu tretirati kao napad na službeno lice i time nam omogućiti da dostojanstveno brinemo o pacijentima - rekao je predsjednik Komore doktora medicine Saša Vujnović.

On je za Srnu istakao da su već duže vrijeme doktori svakodnevno izloženi raznim vrstama pritisaka, prijetnji, verbalnim, pa čak i fizičkim napadima pojedinih pacijenata, što je do sada tolerisano i prećutno prelaženo preko toga.

Incident o kojem je “Glas Srpske” prvi pisao dogodio se početkom sedmice u kafiću u naselju Obilićevo, kada je otac pacijenta polio vodom ljekara, medicinskog tehničara odgurnuo, dok je medicinskoj sestri zavrnuo ruku toliko jako da je završila sa longetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana