Бањалучки Универзитет први у БиХ акредитује студијске програме

Д. С.
Бањалучки Универзитет први у БиХ акредитује студијске програме

Бањалука - Проректор за наставу Универзитета у Бањалуци Страин Посављак предао је јуче вршиоцу дужности директора Агенције за акредитацију високошколских установа РС Мирославу Бобеку пријаве за акредитацију 16 студијских програма ове високошколске установе.

Према ријечима Посављака, Универзитет у Бањалуци је први у Српској и БиХ који улази у процес акредитације студијских програма.

- За сваки од студијских програма урађени су извјештаји о самовредновању, који су добили позитивну оцјену Агенције за акредитацију, након чега је завршено попуњавање образаца пријаве за акредитацију студијских програма. Очекује нас и реакредитација Универзитета као институције. На путу смо да довршимо и тај посао - рекао је Посављак.

Бобек је истакао да се акредитација високошколских установа и студијских програма спроводи у складу са европским стандардима у високом образовању.

- Креирање студијских програма треба да буде у функцији компетенција универзитета, наставника и другог стручног особља које има научну и стручну снагу да пренесе то знање студентима - казао је Бобек, додајући да, према новој верзији стандарда, студенти активно учествују у креирању студијских програма.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана